Statement

Hinnie Steenbruggen is beeldend kunstenaar.

Zij tekent, maakt collages, installaties en beelden met als inspiratiebron de ruimte en de mens.  Hinnie maakt zelfportretten en bewerkingen van woon- en leefomgevingen op locatie. Technieken die zij inzet, zijn: installatie,  tekenen, collage, textiele techniek, fotografie, performance. Dit levert werk in: objecten van gaas, gipsplaatcollage, werken met karton, papier, lycra en ongebleekte pitjeskatoen en foto’s en film. Identiteit onderzoekt ze door beelden te creëren vanuit haar dorpse jeugd en de stadse invloeden die haar gevormd hebben.

De techniek en materialen die ze gebruikt zijn ondergeschikt aan haar ideeën over ruimtebezetting. De tijd verbleekt en vervormt herinneringen. Het kleurgebruik is daarop afgestemd. Door het gebruik en keuze van 1lijn-tekeningen of textiele materialen laat ze toeval toe. Contouren vervagen de details van de mensfiguren en de interieurs. Het standpunt en instelling van de camera scheidt hoofd- en bijzaken.

Als zij werk maakt op locatie, richt ze zich op de geschiedenis en de architectuur. Binnen en buiten kunnen in elkaar over gaan, verwisselen soms van plaats. Maar duidelijk is het, dat alles zijn eigen ruimte inneemt en opeist.

Sinds 2013 heeft zij zich aangesloten bij het kunstcollectief A in Wonderland, met als leden: Paula Biemans, Peter Schudde, Manja Kindt en zijzelf.

A in Wonderland bouwt  installaties in door hen gekozen ruimtes en onderzoekt de geschiedenis passend bij de locatie.

www.a-in-wonderland.nl en https://www.facebook.com/pages/A-in-Wonderland/453614318038303

Als u meer werk van haar wilt zien, kunt u mailen voor een afspraak:

h.steenbruggen@home.nl

 

Reacties zijn gesloten.