Statement

contact:  steenbruggen.hc@gmail.com

 

Hinnie Steenbruggen is beeldend kunstenaar en kijkt naar de mens in haar leefruimte. Die ruimte is niet alleen ruimtelijk, het is ook een sociale ruimte. Een tijdsruimte dus, een ruimte met geschiedenis, verandering, vervorming. Wat is de mens in die beweging? Wat is een object? Wat is identiteit?

Zij beheerst verscheidene technieken: tekent, maakt collages, bewerkt foto’s met textiel, naait 3D beelden naar voorbeelden van oude foto’s, creëert installaties en maakt sculpturen.

Haar werk verwijst naar het voortgaan van de tijd door het vervormen en vervreemden van de gegeven situatie. Het kleurgebruik is daarop afgestemd, de kleuren van de jaren 60 zijn die van haar jeugd, de heldere neon kleuren geven de hedendaagse tijd aan. Contouren en verbleekte kleuren vervagen de details van de mensfiguren en de interieurs als vervlogen herinneringen. Haar beeldende middelen zijn de opvallende of juist wegvallende kleuren, lijnen of materialen.

In het mensbeeld ‘Het grijze verleden’ 2019  showt ze een fotofinish. Daarbij vraagt ze aandacht voor het leven van nu: het scoren en wedijveren naast de beleving en herinnering van vroeger. Waar sta jij nu? Wat neem je altijd met je mee?

Vormen zet ze naar haar hand, naast suggestie bewegen ze door luchtstroom en door actie en reactie. Als zij werk maakt op locatie, richt ze zich op de geschiedenis en de architectuur van die ruimte. Binnen en buiten kunnen in elkaar over gaan, verwisselen soms van plaats. Maar duidelijk is het, dat alles zijn eigen ruimte inneemt en opeist.

Sinds 2013 bestaat het kunstcollectief A in Wonderland, met  Paula Biemans, Peter Schudde en Manja Kindt en zijzelf. Vanuit het Groningse kiezen zij hun thema’s, zoals Magnitude, de aardbevingen. A in Wonderland bouwt  installaties en geeft performances in door hen gekozen of aangeboden ruimtes. Ze onderzoekt de geschiedenis passend bij de locatie.

www.a-in-wonderland.nl en https://www.facebook.com/pages/A-in-Wonderland/453614318038303

 

Wil u meer werk van Hinnie zien?   U bent welkom in haar atelier in vleugel F2/3 in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren.

Reacties zijn gesloten.