Statement

Hinnie Steenbruggen is beeldend kunstenaar.

Zij kiest voor de weergave van haar waarneming via tekening,  de fotografie en installatie. Ze is gefascineerd door de presentatie van mensen, hoe zij hun plek kiezen en krijgen. De  letterlijke ruimtebezetting en de ruimteverdeling in de sociale omgeving is het onderwerp van onderzoek. Haar identiteit wordt bepaald door de stadse leefomgeving en de dorpse cultuur waarin ze is opgegroeid.

Sinds 2013 heeft zij zich aangesloten bij het kunstcollectief A in Wonderland.  Zij bouwen  installaties in door hen gekozen ruimtes en onderzoeken de geschiedenis passend bij de locatie, zie www.a-in-wonderland.nl en
https://www.facebook.com/pages/A-in-Wonderland/453614318038303

 

Hinnie maakt zelfportretten en bewerkingen van woon- en leefomgevingen op locatie. Technieken die zij inzet, zijn: installatie,  tekenen, collage, textiele techniek, fotografie, performance. Dit levert werk in: objecten van gaas, gipsplaatcollage, werken met karton, papier, lycra en ongebleekte pitjeskatoen en foto’s en film.

 

De techniek en materialen die ze gebruikt zijn ondergeschikt aan haar ideeën. De tijd verbleekt en vervormt herinneringen. Het kleurgebruik is daarop afgestemd. Door het gebruik en keuze van 1lijn-tekeningen of textiele materialen laat ze toeval toe. Contouren vervagen de details van de mensfiguren en de interieurs. Het standpunt en instelling van de camera scheidt hoofd- en bijzaken.

 

Als zij werk maakt op locatie, richt ze zich op de geschiedenis en de architectuur. Binnen en buiten kunnen in elkaar over gaan, verwisselen soms van plaats. Maar duidelijk is het, dat alles zijn eigen ruimte inneemt en opeist.

Wilt u meer werk van haar zien dan kunt u mailen voor een afspraak:

h.steenbruggen@home.nl

 

Reacties zijn gesloten.