Statement

Hinnie Steenbruggen is beeldend kunstenaar. Ze onderzoekt ruimtes,  bewerkingen van woon- en leefomgevingen op locatie en daarnaast richt ze zich op identiteit.

Zij tekent, maakt collages, performances, installaties en ruimtelijke beelden met als inspiratiebron de ruimte en de mens. Dit levert objecten op van verschillende materialen, zoals  gaas, gipsplaatcollage, werken met karton, papier, naaiwerk  van ongebleekte pitjeskatoen, foto’s en film. Identiteit onderzoekt ze door beelden te creëren vanuit haar dorpse jeugd en de stadse invloeden die haar gevormd hebben.

De techniek en materialen die ze gebruikt zijn ondergeschikt aan haar ideeën over ruimtebezetting. De tijd verbleekt en vervormt herinneringen. Het kleurgebruik is daarop afgestemd. Door het gebruik en keuze van 1lijn-tekeningen of textiele materialen en performance laat ze toeval toe. Contouren vervagen de details van de mensfiguren en de interieurs. Het standpunt en instelling van de camera scheidt hoofd- en bijzaken.

Als zij werk maakt op locatie, richt ze zich op de geschiedenis en de architectuur. Binnen en buiten kunnen in elkaar over gaan, verwisselen soms van plaats. Maar duidelijk is het, dat alles zijn eigen ruimte inneemt en opeist.

Sinds 2013 heeft zij zich aangesloten bij het kunstcollectief A in Wonderland, met  Paula Biemans, Peter Schudde en Manja Kindt.

A in Wonderland bouwt  installaties en geeft performances in door hen gekozen ruimtes. Ze onderzoekt de geschiedenis passend bij de locatie.

www.a-in-wonderland.nl en https://www.facebook.com/pages/A-in-Wonderland/453614318038303

Als u meer werk van Hinnie wilt zien, kunt u haar altijd mailen voor een afspraak of haar bezoeken in haar atelier in de Biotoop, vleugel F, Kerklaan 30, Haren.

h.steenbruggen@home.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.