Statement

Hinnie Steenbruggen is beeldend kunstenaar en onderzoekt ruimtes.

Ze observeert de mens in haar leefruimte, letterlijk en sociaal gezien. Hierdoor richt Hinnie zich op identiteit. Ze vraagt aandacht voor personen of objecten, vervormt ze zo, dat ze nog herkenbaar blijven voor de goede beschouwer. Daarvoor gebruikt ze opvallende of juist wegvallende kleuren, lijnen of materialen.

Zij beheerst verscheidene technieken: tekent, maakt collages, bewerkt foto’s met textiel, naait 3D beelden naar voorbeelden van oude foto’s, creëert installaties en maakt ruimtelijke beelden.

Haar werk verwijst naar het voortgaan van de tijd door het vervormen en vervreemden van de gegeven situatie. Het kleurgebruik is daarop afgestemd, de kleuren van de jaren 60 zijn die van haar jeugd, de heldere neon kleuren geven de tijd van nu aan. Contouren en verbleekte kleuren vervagen de details van de mensfiguren en de interieurs als vervlogen herinneringen.

In het beeld ‘Het grijze verleden’, 2019  showt ze een fotofinish. daarbij vraagt ze aandacht voor het leven van nu, scoren en wedijveren en daarnaast je herinnering van eerder? Waar sta jij nu? Wat neem je altijd met je mee? Door middel van de suggestie van beweging verbeeldt ze tijd en ruimte.

Vormen zet ze naar haar hand, naast suggestie bewegen ze door luchtstroom en door actie en reactie. Als zij werk maakt op locatie, richt ze zich op de geschiedenis en de architectuur van die ruimte. Binnen en buiten kunnen in elkaar over gaan, verwisselen soms van plaats. Maar duidelijk is het, dat alles zijn eigen ruimte inneemt en opeist.

Sinds 2013 bestaat het kunstcollectief A in Wonderland, met  Paula Biemans, Peter Schudde en Manja Kindt en zijzelf. Vanuit het Groningse kiezen zij hun thema’s, zoals Magnitude, de aardbevingen. A in Wonderland bouwt  installaties en geeft performances in door hen gekozen of aangeboden ruimtes. Ze onderzoekt de geschiedenis passend bij de locatie.

www.a-in-wonderland.nl en https://www.facebook.com/pages/A-in-Wonderland/453614318038303

 

Wil u meer werk van Hinnie zien?   U bent welkom in haar atelier in vleugel F2/3 in de Biotoop, Kerklaan 30, Haren. U kunt mailen voor een afspraak, h.steenbruggen@home.nl.

www.hinniesteenbruggen.nl

Reacties zijn gesloten.